Posted on

Kane & Lynch 2 : Dog Days Review

Tusea si junghiul partea a doua

Faptul ca primul joc Kane & Lynch nu a primit un calificativ bun de la criticii de spacialitate, ba chiar mai mult datorita jocului un redactor de la Gamespot a fost dat afara pentru nota acordata jocului ( Jeff Gerstmann – Gamespot) si nu s-a facut observat nici in vanzari , a aparut si continuare.

Cutreierand Shanghai-ul

Dupa evenimentele din primul joc, cei doi o iau pe drumuri diferite, Lynch se muta in Shanghai unde incepe o viata noua alaturi de prietena sa Xiu si este implicat in crima organizata condusa de Glazer. Acesta ii ofera lui Lynch o misiune in urma careia va primi o suma foarte mare de bani daca o indeplineste cu succes : trafic de arme in Africa. Lynch apeleaza la Kane pentru a-l ajuta si ii ofera in schimb jumatate din bani. Acesti bani nu numai ca sunt suficienti pentru a duce o viata fara probleme in continuare, ci reprezinta pentru Kane posibilitatea de a-i oferi o viata buna fiicei sale Jenny.

Odata cu venirea lui Kane in Shanghai,  cei doi trebuie sa il omoare pe un informator impotriva lui Glazer. Cei doi nu apuca sa-l omoare deoarece acesta se sinucide cand prietena lui este impuscata accidental. De aici povestea ia o intorsatura nu tocmai potrivita pentru cei doi, fata omorata fiind fica unui guvernator corupt.

Cei doi nu mai pot avea incredere in nimeni, nici macar unul in celalalt, iar misiunea lor s-a transformat dintr-o simpla afacere in evadarea in viata din Shanghai in timp ce sunt urmariti de politie, armata si mafie.

Pe durata campaniei veti intra in marea parte a jocului in pielea lui Lynch, o singura misiune se poate face din perspectiva lui Kane. Noua poveste nu este la fel de buna ca cea a primei parti, in schimb gameplay-ul a fost mult imbunatatit. Exista buton pentru cover, functioneaza similar cu Gears of War, ceea ce reprezenta principala problema in primul joc, cand personajul intra automat in covermode.

Mai mult un film de 4 ore…

Modul single player poate fi terminat lejer in 4 ore, poate putin lungit spre 5. Stilul grafic abordat ii ofera o alura de film si este chiar interesant si reusit, se potriveste cu abordarea  brutala a jocului. Actiunea se desfasoara cu viteza si destul de haotic si se rezuma in mare parte la take cover si shoot. Daca nu ar fi fost cei doi protagonisti “dusi de acasa” ca sa dea viata povestii jocul ar fi fost chiar prost. La fel ca in prima parte, schimbul de replici dintre cei doi si in general dialogurile, unde din 3 vorbe 2 is injuraturi se potrivesc de minune , cele doua personaje au caractere destul de puternic dezvlotate pentru un joc atat de scurt. Un lucru e sigur, n-am sa uit niciodata misiunea in care cei doi alearga dezbracati pe strada inarmati si sangerand in timp ce dupa ei e o intreaga armata de chinezi . O misiune foarte reusita din punctul meu de vedere.

Meniul aduce din nou a film si este prietenos, prin intermediul loading screen-urilor se face cunoscuta o parte din poveste, dialoguri intre cele doua personaje in mare parte.

Scurt cum a fost, plin de actiune si de injuraturi, cu unele din cele mai brutale personaje care exista intr-un joc, Kane & Lynch 2 Dog Days ofera posibilitatea de a juca intr-un “film” cu 2 ore mai lung decat cele obisnuite si personal ma bucur ca a aparut si as spera la o ultima parte pusa bine la punct.

+ stilul grafic

+ atmosfera

+ s-au eliminat multe probleme ale predecesorului

+ brutal

+ personaje socante

– scurt

– poveste slabuta

– lipseste varietatea

– finalul in coada de peste

P.S.  Nu am vorbit de partea de multiplayer deoarece n-am avut ocazia s-o incerc, nota se refera doar la experienta de single-player.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s