Posted on

Soarele si luna

Cu toate ca am spus ca nu postez aceasta “mini poveste” pe blog…ei bine m-am razgandit si in cele ce urmeaza am s-o fac publica.

Nu este in varianta finala…..deci limbajul e mai de “pleu” cum ar spune unii :)).

Inspiratia mi-a venit in vara anului 2009, n-am mai stat pe ganduri si am scris repede ideile. Este originala, garantez 100% :D. Sper sa va placa.

Cu foarte  mult timp in urma, atat de demult incat mintea omului nu poate ajunge acea perioada, soarele si luna erau foarte apropiati. Erau indragostiti unul de celalalt atat de mult, incat lumina ce au format-o era suficient de puternica sa lumineze tot universul. Toate planetele si stelele care i-au vazut credeau ca sunt cuplul perfect.

La un moment dat ceva s-a intamplat…a avut loc un conflict atat de puternic intre ei incat a zguduit tot universul si drept pedeapsa, puterea lor de iluminare a fost micita foarte mult si au fost tro,oso sa lumineze o planeta numita simplu terra. Ceea ce ei nu stiau e ca in timp ce unul o lumina ziua, celalalt o lumina pe timpul noptii. Erau despartiti unul de altul de o distanta de 24 de ore omenesti. Soarele avea sarcina de a lumina planeta in timpul zilei in timp ce iubita lui, luna,  in timpul noptii. Dupa cateva unitati de masura numite zile, pe amandoi i-a cuprins un dor nemarginit unul de celalalt si se intrebau cat timp va mai tine aceasta pedeapsa, la care o voce s-a facut auzita de nicaieri si le-a raspuns amandurora : “ viata voastra  inseamna o perioada foarte lunga daca am masurao in vietile acelor mici insecte pe care le luminati si care se numesc oameni. Aveti ceva in comun cu ei…si anume iubirea….la fel ca si voi ei se iubesc  apoi se cearta cateodata fara motiv….asa ca va trebui sa invatati din greselile lor ca sa va indepliniti destinul si sa fiti din nou impreuna, sa luminati din nou cosmosul. Auzind aceste vorbe intelepte, cei doi s-au pus pe treaba si au supravegheat in detaliu comportamentul oamenilor.Atat soarele cat si luna au ramas umiti cat de mult seamana cu ei. Fiecare cuplu avea povestea sa unica. Vedeau indragostiti la fiecare pas, dar si despartiri dureroase. Cand soarele vedea oamenii fericiti si el era fericit si se arata mandru pe cer, in toata splendoarea sa, gandindu-se la luna, ira cand era trist deoarec vedea oamenii cu inima distrusa el statea ascuns printre nori si plangea, fenomen numit de oameni ploaie. Luna, la randul ei, cand vedea noaptea doi indragostiti stand pe banca si imbratisandu-se mentinea cerul curat iar ea aparea pe cer drept luna plina.  In  momentele de suparare,asemeni iubitului ei, statea ascunsa printre nori. Au trecut mii de ani de cand cei doi si-au primit pedeapsa si inca nu au ajuns impreauna….continuand sa supravegheze oamenii atata timp, urmalindu-le evolutia au observat ca despartiri vor exista mereu si chiar mai mult, oamenii au inceput sa piarda notinea de dragoste pura, adevarata,  a fost inlocuita cu cruzimea, nu ii mai intereseaza decat propria persoana. Lucrurile in loc sa evolueze in bine, ele tot mai rau mergeau pentru aceste fiinte neinsemnate si asta ridica o mare problema atat soarelui cat si lunii. Au invatat multe lucruri de la acesti oameni, leau observat evolutia, etapele importante din viata: nasterea, botezul, primul sarut, casatoria, copii, moartea…dar acum ce mai trebuie sa faca pentru a fi din nou amandoi? Au invatat destule…..

Din pacate  nici in ziua de astazi cei doi nu au ajuns impreuna datorita rautatii oamenilor….asa ca hai sa fim buni unii cu altii si de fiecare data cand avem parte de o zi frumoasa si de o noapte cu luna plina sa ne aducem aminte ca in momentul in care va fi pace si iubire pe pamant, cei doi, soarele si luna vor putea fi din nou impreuna sa-si traiasca povestea de dragoste care e in mod normal cu suisuri si coborasuri , deoarece au invatat destule de la noi, oamenii, simpli muritori, cautatori ai necunoscutului.

P.S. Daca va intrebati de ce am postat-o la intamplari….ei bine deoarece a fost o intamplare ca a placut tuturor celor care le-am aratat-o :)).

One response to “Soarele si luna

  1. unucuaceleasisentimente ⋅

    pai nic soarele si nici luna nu se pot intalni devreme ce daca doi oameni se iubesc si arata asta celorlati au sa piarda iubirea pentru ca ceilalti nu sunt ca ei, adica fericiti…..pentru mai multe motive oameni urasc ceea ce nu pot avea…..uni se pocaiesc ca sa aiba o scuza sa ii urasca pe cei ce sunt fericiti. Prietenii stiu de ce:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s