Posted on

Lie to me

…minte-mă, minte-mă frumos…

Să începem cu introducerea. Sunt coleg de grupă cu Alex la facultă, și m-am gândit să mai scriu și eu din când în când un review despre un film sau serial, joc sau unele întâmplări.  Un alt lucru care vreau să îl promovez este site-ul WASD.ro , unde sunt editor și în curând tester ^^.

Acum să trecem la subiectul post-ului și anume serialul „Lie to me”. Are doar două sezoane și astăzi am terminat și cel de-al doilea sezon. Pot să spun că e foarte interesant, este vorba de un grup de 4 oameni (știu că în poster sunt 5, dar negrul e agent FBI care se ocupă de altceva) care sunt angajați în diferite cazuri să studieze dacă oamenii mint sau nu. Totul constă în analiza micro-expresiilor, a gesturilor, mimicii etc. Episoadele nu au mare legatură unul cu altul. În general ei primesc unul sau două cazuri de rezolvat pe episod, iar echipa se împarte în două, dar nu tot timpul sunt aceleași mini-echipe. Unele cazuri îl pun le Lightman în situații periculoase (se infiltreaza în inchisoare, merge in Afganistan sau se implică cu mafia), totul pentru rezolvarea cazurilor. Lightman este un personaj puternic, care sfidează până și oamenii de la guvern, și întotdeauna face după ce metodă vrea el. Alteori, îi induce în eroare sau îi supune la diferite teste și pe membrii echipei, care se prind abia la final de ce le-a făcut. Cazurile sunt  variate, oamenii care trebuie citiți sunt fie criminali, fie suspecți, oameni care sunt banuiți că înșeală, că ascund ceva etc. La început ne sunt serviți mai mulți suspecți, și suntem tentați să afirmăm ca e unul sau altul, dar rareori avem dreptate și finalul ne surprinde. După cum spune tagline-ul „He sees the truth. It’s written all over our faces” , care se referă la personajul principal Cal Lightman (Tim Roth), un detector de minciuni uman. Experiența a adunat-o călătorind prin lume și studiind la multe culturi expresiile oamenilor când sunt confruntați cu diferite situații.  Rolul lui Cal Lightman, un tip mai ciudat, i se portivește perfect lui Tim Roth, parcă a fost făcut pentru acest rol. Mai sunt și scene comice, majoritatea implicând discuțiile cu fiica lui de 16 ani Emily. Pentru lista completă cu personaje click aici.

Mai jos am inclus și un trailer, care din păcate are hardcoded subs in spaniolă, dar nu cred că deranjează. Enjoy, și sper să vizionați serialul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s