Posted on

Masini second -hand de “dincolo”

In ultimii ani tot mai multi oameni au realizat ca a cumpara o masina second-hand dintr-o tara straina reprezinta o alegere optima la ora actuala. Este suficient sa cautam pe http://www.mobile.de masini pana in 4000 de euro sa zicem si vom avea de unde alege, bineinteles ca se mai adauga si taxa de inmatriculare, dar daca masina are un motor acceptabil, sa zicem 1600 cmc taxa nu va depasi 1000 de euro, daca masina nu are o vechime exagerata. De ce sa imi cumpar o Dacie Logan sau Sandero cu 8000 de euro cand imi pot lua un VW Golf 4 sau Ford Focus, chiar Mondeo, care chiar daca sunt second si au in jur de 150.000 km, acesti km sunt facuti in tari straine pe drumuri civilizate, ceea ce ar fi echivalent cu 30.000 km facuti la noi in tara, practic masini care nu sunt uzate si masini adevarate, nu Dacii, care pe la 200.000 km sunt pe butuci. Tata personal are un VW Passat din 2002 cumparat din Germania,care avea 177.000 km , iar acum are 214.000km si nu da semne de oboseala, merge bine si nu consuma ulei sau cine stie ce.

Daca taxa de inmatriculare este prea mare, toata lumea stie de Bulgaria si de cate inmatriculari se fac acolo, cu 4-500 euro s-a rezolvat.

Ar mai fi multe avantaje de a spune, dar nu vreau sa lungesc articolul….probabil ca multi stramba din nas la masinile second….pfaiii de ce sa-mi iau second? Ce is eu taran? De ce sa iau masina folosita? Cine isi pune intrebarile astea clar are un venit foarte mare si daca isi cumpara o masina noua are si bani s-o intretina, sa-i faca plinul zilnic si sa-i schimbe piesele fara sa se uite cat scoate din portofel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s