Posted on

Aliens vs. Predator (2010) review

Aliens vs. Predator este un nume pe care majoritatea dintre noi il stim, ba din filmele Alien, Aliens si asa mai departe, Predator 1 si 2 sau mai recentele Aliens vs. Predator. Dar sa lasam filmele deoparte si sa discutam putin despre jocul Aliens vs. Predator aparut anul acesta, mai exact pe 16 februarie 2010. Jocul este produs de Rebellion si distribuit de Sega si nu este primul joc cu acest titlu. In anul 1999, aceeasi echipa ne-a adus jocul cu acelasi nume si a fost un succes, iar in 2001 Monolith a continuat seria cu AvP 2, care a avut un multiplayer excelent si o campanie foarte reusita , iar in 2002 a fost un expansion pack Primal Hunt care a fost slabut, produs de alt developer la care imi scapa numele acum. Am fost foarte entuziasmat cand am auzit ca va aparea un nou AvP, dar am cam strambat din nas cand am vazut cine il produce si in cele ce urmeaza veti afla si de ce in caz ca nu ati jucat jocul. Cei de la Rebellion nu au un trecut foarte grozav…majoritatea jocurilor fiind slabe si nu au iesit in evidenta cu nimic, doua exemple sunt suficiente : recentul Rogue Warrior si Shellshock 2, dar au facut treaba destul de buna cu Rogue Trooper.

Sa revenim la AvP din 2010, ceea ce ar trebui precizat inca de la inceput este faptul ca jocul ofera suport pentru directX 11 , ce imbunatateste substantial grafica. Link-ul de mai joc contine “dovezi” cu imbunatatirile aduse de directX 11.

http://www.pcgameshardware.com/aid,705447/Aliens-vs-Predator-DirectX-11-benchmarks-and-graphics-comparison/Practice/

Cele bune

In primul rand exista. Cei de la Rebllion au incercat totusi sa faca un joc bun. Grafica nu este ceva nemaivazut, este un joc care arata binisor si reuseste sa creeze atmosfera intunecata. Dispune de 3 campanii cu cele 3 rase disponibile : Marine , Predator , Alien. Fiecare din cele 3 rase are punctele forte si punctele slabe. Daca marine-ul are asa zisul heat detector care il “anunta” cand un inamic este aproape, predatorul are tot felul de tehnologii si arme de ultima generatie, iar alien-ul abilitatea de a umbla pe oriunde si agilitate crescuta. Povestea nu este foarte interesanta din punctul meu de vedere, dar ce e important e faptul ca cele 3 campanii au loc simultan cu toate cele 3 rase si sunt strans legate intre ele……iar felul cum se termina fiecare lasa loc de continuare ceea ce ma bucura.

Cele rele

Din pacate am observat mai multe lucruri rele decat bune. In primul rand se pare ca acest joc isi alege cu grija calculatorul pe care functioneaza fara probleme. Jocul are probleme serioase cu sunetul care nu se aude complet, se aud doar o parte din sunet, de exemplu am patit sa nu mi se auda vocile unor personaje, dar din fericire unii mai destepti au gasit solutie sa-l faca sa mearga. De asemenea tot datorita problemei sunetului, jocul se blocheaza in Loading, unde se incarca la infinit sau pur si simplu iasa in desktop fara motiv. In descrierea cerintelor recomandate scria ca jocul functioneaza bine cu 2 gb ram si se pare ca 4 gb ram ar fi recomandabil. Ce e si mai suparator este ca jocul este foarte scurt, cea mai lunga campanie mi s-a parut cea cu marine-ul si cea mai scurta cea cu alien-ul, per total jocul tine in jur de 6 ore. Pe langa modul campanie jocul dispune si de un mod survival in care jucatorul intra in pielea marine-ului si trebuie sa supravietuiasca valului interminabil de aliens. Acest mod de joc este facut pe cat se poate de artificial……dispune de doua harti foarte mici si fara inspiratie d.p.d.v. al designului.

Concluzie

Am facut un review destul de artificial stiu, dar nu sunt platit sa fac asta si o fac de placere si nu dau note ca cei de la IGN sau Gamespot care dau note aiurea la unele jocuri, nu la toate. De multiplayer nu pot spune nimic ca n-am jucat.

Ce e bine de stiut e faptul ca luni 1.03.2010 cei de la Rebellion vor lansa un patch pentru problemele de optimizare ale jocului, pentru scaderi de framerate-uri, pentru sunet si pentru probleme in multiplayer, sper sa faca o treaba buna.

Personal jocul mi se pare de nota 7. Daca patch-ul il va face sa mearga fara probleme i-as da un 9, chiar daca este scurt, dar asa este moda acum, jocuri episodice, DLC-uri si etc…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s